Behandelingen

/Behandelingen
Behandelingen 2019-07-29T17:38:09+02:00

Veel mensen lopen lange tijd, soms zelfs jaren met rugklachten. Ze hebben alle mogelijke therapieën al geprobeerd.

Het begint met een bezoek aan de huisarts, die schrijft in eerste instantie pijnstillers voor……naar de oorzaak wordt dikwijls niet gekeken!

Dan volgt een bezoek aan de fysiotherapeut, manueeltherapeut, osteopaat, mensendiektherapie, acupunctuur, chiropractor….enz…enz….

Maar uw klachten gaan niet echt over, alle behandelingen ten spijt.

Dan wordt het tijd om eens een afspraak te maken bij Natuurlijk Beter Bewegen!

Na de 1e intake kunnen wij u vertellen of wij u van uw klachten kunnen verlossen of niet. Zeggen wij ja, dan kunnen wij 98% van onze cliënten beloven dat ze in 6 weken tijd pijn en klachtenvrij zijn met een blijvend resultaat!

In 3 behandelingen pijnvrij?
JA DAT KAN!!!
Vele gingen u reeds naar tevredenheid voor.

Rugklachten

Heeft u onderrugklachten (lumbale klachten), of bovenrugklachten (thoracale klachten) of nekklachten (cervicale klachten), een beperking in het naar links of rechts kijken, een scoliose (links of rechtse uitstand van de wervelkolom) een hernia, een bulging disc (uitpuiling van een tussenwervelschijf), kanaalstenose (vernauwing van een zenuwkanaal) scheefstand van een wervel(s), schouderklachten, bekkenklachten, knieklachten…..enz…enz…

Bij ons wordt uw klacht aangenomen ter kennisneming!  Een klacht is altijd de uitkomst van een oorzaak!

Deze oorzaak zoeken wij op en gaan dan pas aan de slag. Op deze manier herstellen we de bron van de klacht waardoor de klacht verdwijnt.

Wij kunnen met trots zeggen: 98% kans van slagen! Vele mensen die er “mee moeten leven” vonden de weg naar Natuurlijk Beter Bewegen en zijn tot hun verbazing rug-, nek-, schouder-, knieklachten vrij. Kijk gerust bij klantervaringen.

Natuurlijke correctie

Wij kijken niet alleen naar de klacht, maar zoeken ook naar de oorzaak van de klacht. Zou het zo zijn dat de wervel scheef zou staan dan zetten we die terug in een natuurlijke lichaamseigen beweging, zonder te kraken.

Natuurlijk kijken we eerst waarom de betreffende wervel is verschoven, om herhaling van verschuiving te voorkomen. Vaak komt verschuiving door scheefstand van het bekken, wat weer het gevolg is van verschil in beenlengte. Dit word beenlengteverschil genoemd.

Een beenlengteverschil lost Natuurlijk Beter Bewegen niet op door een hielstukje, omdat dit averechts werkt. Een hielstukje heeft alleen zin als u  een botlengteverschil hebt. Daar kunnen ook wij niets aan veranderen. Wij zijn geen chirurgen, en ook geen tovenaars. Als je de oorzaak oplost, los je ook de klacht op. Niet moeilijk, wel logisch.

Rudolf breuss massage

Deze massage is er op gericht om uw lange rugspieren  op gelijke spanning te brengen. De rug is een complex gebied waar 10 tallen spieren de rug sterk een bewegelijk moeten houden. Wanneer u jarenlang een verkeerde houding hebt aangenomen (dit doet u ook om zo minmogelijk pijn te hebben) dan doen uw spieren hun werk niet meer goed en verstijven ze.

Alles wat er gecorrigeerd wordt aan uw wevelkolom wordt dan weer teniet gedaan.

Denk aan de dieper liggende spieren langs uw gehele wervelkolom (voor de houding), spieren tussen de wervels en de ribben, spieren tussen de wervels onderling (voor de stabilisatie), spieren tussen de onderste ribben en het bekken (psoasspieren).

Om al deze spieren te laten ontspannen en weer soepel te krijgen passen wij de RUDOLF BREUSS massage toe.

Deze massage is ook uitermate geschikt voor mensen met osteoporose (botontkalking) of met reumatische klachten.

Nek-schouder massage

Veel mensen lopen rond met veel spanning rond de nek of schouder, wat veel nek- of schouderklachten kan veroorzaken, maar ook hoofdpijn, beperking in het naar links of rechts kijken of de beperking in het omhoog of opzij bewegen van de armen, tintelingen in de armen of handen,  Wat NBB voor u doet, is de nekwervels terug in één lijn zetten, dit doen we natuurlijk zonder te kraken. Ook worden uw nek en schouderspieren gemasseerd zodat u weer volledige bewegingsvrijheid krijgt.

RSI of tennisarm

Ook werkt Natuurlijk Beter Bewegen met RSI. Dit staat voor Repetitive Strain Injury, wat ook wel bekend staat onder de muisarm. De muisarm ontstaat door langdurig dezelfde bewegingen te maken zonder al teveel druk met uw hand en arm. Dit komt dus vaak voor bij mensen die veel werken op kantoor en veel te maken hebben computers. De muisarm kan leiden tot een slijmbeursontsteking of peesschede ontsteking. Helaas heeft dit grote invloeden, u bent namelijk lange tijd uitgeschakeld of gehinderd. Natuurlijk Beter Bewegen lost dit in 6 weken op, maar let op, ieder mens is anders dus niet ieder klacht word op dezelfde manier behandeld. De oorzaak is namelijk niet altijd duidelijk. Psychosociale problemen kunnen namelijk ook de oorzaak zijn. Ook een tennisarm kan ontstaan op deze manier. Dit is zeer pijnlijk en duurt vrij lang voor er verlichting of verbetering optreed. De ervaring van Natuurlijk Beter Bewegen is dat wij binnen 6 weken dit probleem oplossen zonder tape of pijnlijke ingrepen. Ook hier geldt: behandel de oorzaak en niet de klacht.

Knieklachten

Het kniegewricht is een gewricht gevormd als een scharnier, maar in tegenstelling tot een echt scharnier (bijvoorbeeld bij een deur) kan de knie nog iets draaien en verschuiven. Het is dus dynamisch geheel, dat veel krachten moet kunnen weerstaan.

Bij een beenlengte verschil wordt de druk op het kniegewricht ook anders. U gaat dit merken tijdens lang staan of lange wandelingen of fietstochten. Meestal krijgt u dan pijn aan de binnenzijde van uw knie, wat vaak betekent dat u uw knie heeft overbelast aan de collaterale banden (pezen) De collaterale banden bevinden zich aan de binnenkant en buitenkant van de knie. Door een scheefstand is het ook mogelijk dat het kraakbeen een onevenredige druk te verduren krijgt waardoor slijtage kan ontstaan. Ook de meniscus in de knie kan hier onder lijden en op den duur problemen geven.

In een gezonde toestand kan een mens niet slijten, we bestaan uit vocht en cellen. Ook kraakbeencellen vernieuwen zich, maar de frictie (ongelijke druk) is groter dan een cel zich kan vernieuwen en dan zal het kraakbeen inderdaad afnemen (slijten).

Door de frictie weg te nemen zal het kraakbeen zich kunnen herstellen en de druk op de collaterale banden afnemen. Natuurlijk spelen bij slijtage (ook wel artrose genoemd) meerdere oorzaken een rol. Dit kunnen we onderzoeken middels een Oligo scan.

Ook hebben we de mogelijkheid om een röntgenfoto of mri- scan te laten maken om duidelijkheid te krijgen omtrent een vermeende oorzaak. (de uitslag wordt gediagnosticeerd door een radioloog).

Hypnotherapie

Directe hypnose is een zeer krachtig stuk gereedschap om veranderingen definitief te laten plaatsvinden teneinde je gezondheid op een natuurlijke wijze te verbeteren en te zorgen voor optimale prestaties tijdens je werk, sport en dagelijkse bezigheden. Om deze reden wordt directe hypnose steeds vaker toegepast.

Voor meer informatie klk hier.

Natuurlijk Beter Bewegen maakt gebruik van cookies. We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website.